Aromatherapie

Steeds meer mensen gebruiken het liefst pure producten met zo min mogelijk toevoegingen. Veel reguliere huidverzorgingsproducten bevatten namelijk synthetische ingredienten. Sommige mensen vermijden deze producten liever en vertrouwen op de natuur. Het voordeel hiervan is dat deze ingrediënten al eeuwen worden gebruikt en de effecten bekend zijn. Onze natuur heeft ook heel veel goeds te bieden. Bij Tilburg Massage gebruiken wij natuurlijke oliën.Massage olie en hebben wij voor u een massageolie bar gecreeert waar u kunt kiezen uit onderstaande olien.

1

Massage-olie:
Sinaasappel olie: (Citrus Sinensis) vult iedere gewenste ruimte met een fris, droog bijna bloemig aroma met een rijke, zoete ondertoon. De etherische olie wordt door koude persing (handmatig of machinale persing) uit de buitenste schil van de bijna rijpe vrucht gewonnen. Gebruik deze olie als u zich blij en gelukkig voelt en ervaar hoe ze overeenkomt met uw eigen geluk. Gebruik het ook als u zich ongelukkig voelt en laat u erdoor verwarmen..

2

Rozemarijn olie: Een van de eerste planten die gebruikt werden voor voedsel, medicijn en magie. In het oude Griekenland werden takjes Rozemarijn op heiligdommen verbrand. In de Middeleeuwen werd het ook als Wierook gebruikt om boze geesten te verdrijven en om te beschermen tegen de pest. Sindsdien werd Rozemarijn een symbool van nagedachtenis, liefde en vriendschap. Rozemarijn olie wordt gebruikt tegen haaruitval, ze werkt verkwikkend, opbeurend en uitstekend tegen mentale vermoeidheid en nerveuze uitputting. Gebruik deze olie niet net voordat u gaat slapen

3

Cajaput olie: staat erom bekend dat het een gevoel van warmte produceert en de polsslag versnelt. Vergeleken met eucalyptus heeft het een iets mildere fruitige ‘body’. Verzachtend bij koorts, kalmerend, verwarmend, desinfecterend en veelal gebruikt bij sportblessures. Cajaput groeit in het wild in Maleisië, Indonesië, de Filipijnen, Vietnam, Java, Australië en Zuidoost-Azië.

4

Massage olie:
Patchouli olie: (Pogostemon Cablin) vult iedere gewenste ruimte met een zoet, rijk, kruidig-aarde-achtig aroma die beter wordt naarmate de jaren verstrijken. De olie wordt gedestilleerd uit de bladeren en bloeiende toppen van de plant. Deze sensuele olie wordt in het oosten algemeen gebruikt om linnengoed geurig te maken en men gelooft dat het helpt voorkomen dat ziekte zich verspreidt. In China, Japan en Maleisië wordt het kruid gebruikt voor het verlichten van verkoudheid, hoofdpijn, misselijkheid, buikpijn en een slechte adem. Ze werkt als antidepressiva, tegen stress en angst en ze is kalmerend en versterkend. Patchouli is insectenverdrijvend en wordt veel gebruikt tegen schimmels, ze is bevorderlijk voor de celgroei en helpt zo de huid soepel te houden.

5

Kamille olie: Deze echte pure Kamille olie heeft een diepe blauwe kleur door de azuleen die het bevat. Hierdoor heeft de Kamille ontstekingsremmende eigenschappen. De olie bevordert de genezing van de huid, is pijnstillend bij gewrichtsaandoeningen, verzachtend bij oogaandoeningen en helpt in het algemeen tegen ontstekingen. Het is een uitstekend middel voor huidverzorging en wordt in de cosmetica gebruikt om de ontstekingremmende, kalmerende en verzachtende werking. Kamille olie wordt gebruikt tegen hoofdpijn, reuma, huidproblemen, menstruatieklachten, spierpijn, angst, stress en slapeloosheid.

6

Lavendel olie: (Lavandula Angustifolia) vult iedere gewenste ruimte met een zoet, bloemig-kruidig en balsemiek-houtig aroma. Werkt uitstekend tegen stress, nerveuze spanning en slapeloosheid. Maar bovenal heeft de olie een ontspannende werking. Er ontstaat een sfeer van zuiverheid en rust.