sauna en massage centrum tilburg

Sauna en massage centrum Tilburg

Tilburg Bij City Sauna en Tilburg Massage in centrum Tilburg heb je alle ruimte om volledig tot rust te komen.

Dit kan door middel van massage maar ook bijvoorbeeld in de sauna’s, Turkse stoombaden, infraroodcabine, whirlpool, het zwembad, dompelbad, voetenbad of onder de zonnebank. Speciaal voor de saunagangers is er een massage sauna arrangement. Uiteraard zijn ook de overige massages los te boeken met een apart sauna entree. De entree voor de city sauna bedraagt € 9,95 voor een hele dag genieten. Bent u een weekend weg in Tilburg dan kunt u ook gebruik maken van het Mercure hotel. De massage praktijk van Tilburgmassage is onder het hotel gevestigd naast de Citysauna.

Voor de eerste keer naar de sauna

Als je nog nooit naar de sauna bent geweest kan een eerste keer best spannend zijn. Je voelt je misschien een beetje onhandig omdat er allemaal naakte mensen om je heen lopen en bovendien heb je geen idee waar je moet beginnen. Toch hoef jij je geen zorgen te maken, want na een dagje te hebben doorgebracht in CitySauna, zal je voldaan naar huis terugkeren. Je bent weer helemaal ontspannen en een volgende keer kom je graag terug.

Draag je wel of geen badkleding in de sauna of tijdens massage?

Een bezoek aan de sauna is gezond voor geest en lichaam. Je komt niet alleen tot rust, maar doet ook nieuwe energie op. Als je een saunaronde gaat maken werkt dit het beste als je geen badkleding draagt. Wanneer je plaatsneemt in de saunacabines, zorgt de warmte ervoor dat je lichaam gaat transpireren om af te koelen; badkleding belemmert dit proces. Ook met het oog op hygiëne is het niet raadzaam: zweet en afvalstoffen blijven achter in de badkleding wat onhygiënisch is voor de drager maar ook voor de andere gasten.

Misschien voelt het desondanks te ongemakkelijk voor je om (tijdens je eerste bezoek) naakt rond te lopen in een ruimte met allemaal andere blote mensen. Daarom hanteren wij op woensdag badkledingdag, een dag waarop alle gasten met badkleding aan gebruik maken van de faciliteiten. Je kunt dan eerst ervaren hoe het is om met badkleding aan gebruik te maken van alle de faciliteiten. Een andere goede optie is zoveel mogelijk je handdoek om en je badjas aan te houden. En wie weet durf je een volgende keer wel gewoon naakt in de sauna te verschijnen.

De volgorde van een saunaronde

Tijdens een saunaronde is het belangrijk om een bepaalde volgorde aan te houden. Wij hebben alle stappen gemakkelijk voor een soepel eerste sauna bezoek voor je op een rijtje gezet:

1. Breng zo nodig vooraf aan je ronde een bezoek aan het toilet.

2. Begin altijd met een (warme) douche om zo het mogelijke vuil en zweet van je lijf af te spoelen.

3. Om je lichaam de kans te geven om aan de temperatuur van de sauna te wennen pak je een voetenbad.

4. Je kunt de eerste sauna gaan betreden. Er zijn verschillende sauna’s waaruit gekozen kan worden. Je verblijft er maximaal een kwartier. Er hangen zandlopers zodat je de tijd in de gaten kunt houden. Hoe hoger je in de sauna gaat zitten, hoe hoger de temperatuur is. De slippers blijven buiten de cabine en zorg dat het lichaam zich volledig op de handdoek bevindt, dus ook de voeten.

5. Als je uit de sauna komt, is het belangrijk om ook weer af te koelen. Om de temperatuurschok voor je lichaam enigszins te doseren, kun je, vooraf aan het dompelbad je zelf afdouchen onder de neveldouche

6. Het dompelbad is de perfecte methode om het afkoelingsproces af te sluiten. Hierbij is het wel belangrijk dat je jezelf vooraf volledig hebt afgespoeld met een slang of onder een douche.

7. Als je uit het dompelbad komt, kun je weer gebruikmaken van het voetenbad en gaan ontspannen.

8. Kom volledig tot rust en bereid je voor op een nieuwe saunaronde.

Voldoende drinken en ontspannen

Genoeg drinken is altijd erg belangrijk tijdens een saunabezoek. Je verliest veel vocht en daarom is het van groot belang dat je blijft drinken. Ook het inplannen van rustmomenten is erg raadzaam. Uiteraard kun je ook tot rust komen in het restaurant waar je volop keus hebt aan lekkere en gezonde gerechten.

Maak gebruik van de wellness faciliteiten

Tussen de saunarondes door kun je gebruikmaken van diverse andere wellness faciliteiten. Zo kun je bijvoorbeeld zwemmen of relaxen in de whirpool.

Hoe lang blijf je in de sauna?

De duur van een saunabezoek kan erg variëren. Sommige saunabezoekers vinden het prettig om al in de middag te beginnen en ’s avonds laat pas weer huiswaarts te keren. Andere saunabezoekers hebben genoeg aan drie of vier uren saunabezoek. Uiteraard is dit ook een beetje afhankelijk of je blijft lunchen of dineren in de sauna en gebruik maakt van de diverse behandelingen. Overigens is het niet nodig en zelfs niet raadzaam je na een dag sauna nog te wassen met zeep; de poriën zijn volledig schoon en open waardoor je huid soms extra gevoelig is.

Wat moet je meenemen?

Wij bieden badtextiel aan op huur basis, badslippers kunnen bij ons gekocht worden. Je kunt dit natuurlijk ook zelf meenemen. Als je alles zelf mee wilt nemen, zorg er dan voor dat je in elk geval de volgende spullen bij je hebt:

– Badjas

– Badslippers

– Een groot badlaken om op te liggen

– Eén of twee handdoeken om jezelf mee af te drogen

 CitySauna massage arrangement € 49,95 p.p.

– entree tot CitySauna
– 30 minuten massage naar keuze verzorgd door TilburgMassage
– 14 minuten Ergoline zonnebank
– 2 consumpties (keuze uit koffie/thee, fris, wijn en tapbieren)
– borrelplateau

Openingstijden Citysauna Tilburg

Maandag t/m vrijdag van 16.00 -23.00 uur

Elke woensdag badkledingdag

Zaterdag & zondag van 13.00 –23.00 uur

Kijk mee...

Wat zeggen anderen?

"De relaxperience brengt rust in mijn hoofd en lichaam. Na een sessie kom ik echt in balans. De warme olie voelt heerlijk en kalmeert lichaam en geest."
Mike